Site Mobile phone access? | The Z Club of Great Britain
  1. The Z Club relies on the support of it's paid members - join the club or renew your membership here.

Site Mobile phone access?

Discussion in 'Web specific' started by Paul Henley, Mar 4, 2017.

  1. Paul Henley

    Paul Henley
    Z Club Member

    Just wondering if anyone else has this problem (I'm a mobile phone dinosaur). When I try to view the clubs website on my mobile phone (iphone 5) all I can see is a white background full of sponsers name? Can't see anything to do with our site or get rid of the sponsers page... Anything I can do?
    Cheers
     
  2. jonbills

    jonbills
    Z Club Committee
    Committee Member

    Who is the sponsor you see?
    This is what the site looks like on my iphone:
    [​IMG]

    Having said that, I normally use tapatalk.
     
  3. johnymd

    johnymd
    Z Club Member

    I often get the tap talk page, as you describe. I don't use tap talk as I like to see the full site. If I reopen it is often ok.

    The biggest issue I have is only being able to upload 1 picture per post. If I add another picture it removes the first. It has been like this for years.
     
  4. jonbills

    jonbills
    Z Club Committee
    Committee Member

    Adding pictures works well with tapatalk :thumbs:
     
  5. Paul_S

    Paul_S
    Z Club Member

    I use tapatalk too when on the mobile.

    Although I admit I haven't had the need to add photos yet.
     
  6. Mr Tenno

    Mr Tenno
    ZClub Administrator
    Staff Member Committee Member

    There is a bug where you get shown a tapatalk splash ad (but with just the background and you can't close it) we might be able to turn it off somewhere.
     
  7. Paul Henley

    Paul Henley
    Z Club Member

    I think you've nailed it Mr Tenno, you can see what I get that I can't close in the attached Pic.
     

    Attached Files:

  8. zedboy

    zedboy
    Z Club Member

    I can't access the site at all on my mobile phone...
     
  9. jonbills

    jonbills
    Z Club Committee
    Committee Member

    There's a tapatalk plugin for vbulletin that needs to be disabled, to stop the site having that buggy promo splash.
     
  10. Paul Henley

    Paul Henley
    Z Club Member

    Jon
    Is that something the administrator has to do?
    Cheers Paul
     
  11. STEVE BURNS

    STEVE BURNS
    ZClub Administrator
    Staff Member Committee Member

    if the plug in is disabled would that mean that the 3 people who are on line now using tippytappy would not be able to use it
     
  12. jonbills

    jonbills
    Z Club Committee
    Committee Member

    Yes the admin would have to do it. Should be possible to configure the plugin to work with tapatalk, but not give the promo banner if you choose to use the website on an iphone.
    I think i read it's in the admincp somewhere.
     
    Last edited by a moderator: Mar 6, 2017
  13. Mr Tenno

    Mr Tenno
    ZClub Administrator
    Staff Member Committee Member

    I think we might be using a newer version of the plugin than is recommended for our install of VBulletin which could explain the issue - options are either try to downgrade the plugin, upgrade VB, or hack the current plugin to disable the splash-ad, all of which are probably messy jobs.
     
    Last edited by a moderator: Mar 7, 2017
  14. jonbills

    jonbills
    Z Club Committee
    Committee Member

    :thumbs: sounds likely.
     
  15. Paul Henley

    Paul Henley
    Z Club Member

    Glad you guys know what your talking about.:thumbs:
     
  16. mattbibbey

    mattbibbey Forum User

    Computers....
     
  17. Paul_S

    Paul_S
    Z Club Member

    I had the 'opportunity' to see the problem today because I left my phone at home and used my work iPhone to view the forum (just using the standard Safari browser).

    It seems to me the problem is that when you go to http://zclub.net it redirects to the TapaTalk advertising splash page. When I went direct to http://zclub.net/forum directly it worked fine.

    I was going to suggest a quick fix - try turning off advertising in the TapaTalk control panel. It's a guess but it might work for the time being.

    All that said, I just checked it again and either it's working now or the iPhone is being 'clever' and remembering the url I entered before (with the /forum).

    How is it for everyone now?
     
  18. Mr Tenno

    Mr Tenno
    ZClub Administrator
    Staff Member Committee Member

    Ok - I think I've managed to disable the splash page (we have an old version of Tapatalk where it's not in the options) and I can open the forum without getting hit by the banner.

    HOWEVER - it seems like Google has cached/indexed links that include the banner (that half-page you can't close) so it's still possible to get stuck if you follow certain Google links, you can get to the pages as normal through the forum though.
     
  19. Paul Henley

    Paul Henley
    Z Club Member

    Hi all
    I tried to access the site for the first time in ages with my mobile phone, I understand very little of the tecky talk previously mentioned in the thread and changed no settings on my phone, but the site appears perfectly now, no adds :D. What ever you did thanks, works a treat now:thumbs:
    Paul
     

Share This Page