No username? Register here.
  #1  
Old 09-05-2017, 03:42 AM
Tony 260Z's Avatar
Tony 260Z Tony 260Z is offline
Z Club member
Fifth gear
 
Join Date: Apr 2002
Location: Essex
Posts: 2,549
Member 258
'72 240Z tacho with electronic ignition

I'm sure this has been dealt with before (sorry all) but although I can do most car wiring I have a mental block for electronic ignition. Dunno why...

Anyway, my '72 240 has a Crane XR-700 module with a Pertronix 1.5 Ohm Flamethrower coil and a ballast resistor. IIRC this has an optical trigger which is inside a pretty stock dizzy.

The tacho doesn't work. I'm wondering whether the tacho is sound but when the electronic ignition was fitted it somehow got left out.

So... what wire do I connect to what to get it working and can I blow things up if I get it wrong?
__________________
Tony Lamb
Z Club Member# 258



Reply With Quote
  #2  
Old 09-05-2017, 04:00 AM
smileyinside's Avatar
smileyinside smileyinside is offline
Administrator
Fifth gear
 
Join Date: Jun 2013
Location: The dog house
Posts: 2,276
Member 911
I know little about your system, but there may be something here that could explain your troubles:

http://atlanticz.ca/zclub/techtips/d...tor/index.html
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 07:39 AM.

The Future Is Bright... The Future Is ZClub!

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright ZClub.net, All Rights Reserved.